Alla inlägg den 30 maj 2022

Av Pisan - 30 maj 2022 12:32

 


Halloj! Ny vecka och på onsdag blir det ny månad. Första sommarmånaden. Helt underbart att det är sommar!    Man går ju och längtar och väntar hela den mörka årstiden. Man liksom bara lever för sommaren. 


Och igår var det Mors dag.  Den, och min kommande födelsedag, firade vi hemma hos mina föräldrar. Vi åt pizza till middag och så fikade vi på go fika som min mamma och lilltrollet hade bakat. Lilltrollet hade bakat den här:


 


Pinocchiotårta. Min favorit   Och mamma hade bakat det här:


 


Hon gör så himla goda rullrån, och sockerkakan är helt underbart god. Den är lilltrollets favorit   


Och så fick jag fina presenter, muggar som jag började samla på förra året. Iittalas Taika:


 


Fick 4 st, hade 2 innan. Så nu har sista Ikeamuggen åkt i soporna. Fick även en fin pelargon:


 


Den står nu ute på mitt balkongbord ihop med de andra blommorna som jag köpte när jag var i Ullared sist. Och nu har mina "gardiner", mina insynsskydd i form av vita lakan, kommit upp där ute också. Äldsta dottern var här för en stund sen, på sin rast, hon jobbar bara en liten bit härifrån, och hjälpte mig att sätta upp dem. Nu är det bara solstolarna och parasollet som skall upp från källaren och så skall jag lägga på en ny matta där ute, köpte den i fredags när jag och väninnan åkte på en liten lunch/shoppingtur. I lördags var jag hemma och tog det lugnt, var jättetrött och hängig. Och igår när jag kom hem vid 18-tiden var jag totalt slut och låg som i dvala i soffan tills det blev läggdax. Ville se på Barnmorskan i Eeast End på 1:an kl 21 så jag höll mig vaken för det. Efter det fick jag liksom ligga där och "ladda" en bra stund för att orka gå upp och borsta tänderna och sen gå och lägga mig. Kände mig inte mycket piggare i morse när jag vaknade men var hungrig så jag fick vackert gå upp. När jag skrivit klart här skall jag åter sätta/lägga mig i soffan. Måste vara pigg på onsdag, jag och väninnan skall åka iväg till det där gula varuhuset som vi gillar så mycket   


Ha en finfin start på veckan!   Tjillevippen!   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards