Alla inlägg under september 2014

Av Pisan - 16 september 2014 21:43

 


Tyckte bilden ovan passar bra så här dax på dygnet, klockan är 21.45 ungefär. Det var några dagar sen jag skrev här. Hade en mysig helg men jag mådde inte så bra, hade en helvetes värk i fötterna och benen på lördagen + att jag hade sovit dålig natten till lördag, vaknade vid 3-tiden och var sen vaken i flera timma, har ingen aaaaning om varför. Det bara blir så ibland.


Har precis ätit en kvällsmacka. Är orolig i magen, blev det efter middagen. Jäkla IBS-mage. Men magen brukar krångla såhär i början av hösten, varje år är det så och så har det varit i snart 15 år.


Har kollat på Idol med mina tjejer. Det är ju kvalvecka nu. Det är riktigt kul faktiskt. Idag var Clabbe med idag, den gamla juryn är ju med i år, kul.


Innan jag kikade in här var jag inne på Ellos och beställde det här:


   

Fina va?   Jackan fick jag syn på för 1 vecka sen ungefär och har tänkt jättemycket på den, vill verkligen ha den, och idag slog jag till. Hade ett bra erbjudande där på Ellos, 40% på dyraste varan och fri frakt om man handlade för minst 800:- och jackan kostade 799:- och den lila topen kostade 69:-. Tycker jag var ett bra erbjudande   Jackan blev ju riktigt billig då. Jag har inte börjat använda jacka ännu, det har ju inte varit kallt nåt än. På morgonen och kvällen är det väl lite kallt men då brukar jag inte vara ute.

Ja, nu vet ni vad jag gjort ikväll   Hoppas du har en fin kväll och sov så gott när det är dax!   


 


                                         

Av Pisan - 12 september 2014 13:49

 


Gott med fredag. Veckans bästa dag, eller? Nja... Tror nog jag gillar lördagar bäst   Men fredag kommer tvåa   


Ha en finfin helg!   

Av Pisan - 11 september 2014 11:22

 


Kolla! Jag är uppe tidigt idag! (Ja, halv 12 är tidigt numera   ) Skojar lite, var faktiskt uppe före 11 idag, det hör inte till vanligheterna längre, har fått sena vanor. Ringde frissan när jag kom upp, vill klippa mig. Fick tid 12.30 idag! Guud vad bra. Jag är sååå jäkla långhårig nu, ser inte snyggt ut alls, får ingen ordning på frillan över huvud taget alls just nu. Så det skall bli gott!


Håller på med frukosten just nu, äggen kokar. Middagen igår var jättegod! Köttet blev jättefint och mört och jag hörde inte nåt negativt från ungarna, vilket annars är rätt vanligt när det gäller just köttet. "Vad är det här för kött?" i en negativ ton då. Och de åt upp   Idag blir det nog kycklingklubbor med sallad och ris tror jag. Enkelt och gott. Har tänkt baka idag med, får bli efter frissan. 


Har ni kollat på Idol? Jag har faktiskt sett på det varje kväll det gått, båda ungarna har också tittat, och det hör inte till vanligheterna längre, att de sitter med mig och kollar på tv alltså. Nästa vecka är det veckofinal. Ska bli kul och se vem som vinner i år.


I morgon kommer min älskling. Ska bli mysigt att få vara med honom i helgen. Det verkar som att vädret skall bli bra också, blir nog en finfin helg    


Ha en fin torsdag!   


 

Av Pisan - 10 september 2014 16:08

 


Hallo! Här sitter jag och är frusen, yr och inte på världens goaste humör. Det blåser ute. Som f-n. Kan vara därför jag mår skit. Har inte så mycket värk, det är mest bara allmän sjukdomskänsla liksom, och så den här jäkla yrseln, så fort jag vrider på huvudet så snurrar hela världen. Usch och bläää!


Sitter som sagt här framför datorn vid mitt köksbord med en stooor mugg (mer som en balja) med kaffe (läs: varm mjölk med liiite kaffe i). Det har inte hänt nåt speciellt sen jag skrev sist här inne. Lever ju inte nåt speciellt spännande liv precis, de flesta dagarna är samma.

Det börjar kännas mer och mer som höst nu. Bytte omslagsbild på fejjan nyss, tog en med ett träd med brandgula blad, kändes rätt på nåt sätt. Fast här har inte löven börjat bli gula och röda än, de är fortfarande gröna men de har blivit mörkare och i olika nyanser, det dröjer inte länge nu förrän björken är helt gul. Det liksom känns som höst i luften, det är sådär friskt och så luktar det höst   Gillar att det är mörkare på kvällarna. Precis som jag skrev i förra inlägget så tänder jag en massa ljus på kvällarna och sitter i soffan och bara myyyser   


Nu har jag blivit lite varmare, kaffet har värmt upp mig, får ta av mig koftan annars blir jag svettig. Var ute och handlade förut och när jag kom hem var jag genomsvettig och helt slut. Fick av mig alla kläder fort som sjutton och packade upp och gick och lade mig, yrseln var hemsk. Svettningen med. Efter en stund började jag frysa. Aldrig kan det vara normalt, mellanläge liksom. Nä, det skall vara ytterligheter! Blää! Ni hör; det är bara usch och bläää här idag...   


Snart är det dags att laga middag. Idag skall vi ha potatisgratäng. Vi har fått en ny middagsfavorit och det är den där färdiga potatisgratängen från Peka, den är urgod! Förra veckan fyndade jag picnicbog på Willys, kort datum och då blir det halva priset, kanonbra! Så nu har jag en jäkla massa middagar i frysen för paketet var på 1,3 kg. Igår gjorde jag pastasås med stekta småbitar av picnicbogen och matlagningsgrädde och ost. Idag steker jag skivor på likadant kött, och så potatisgratängen till, och en sallad.


Nu har jag fått ont i en axel, var inte bra att sitta vid datorn och skriva tydligen. Får väl sluta då. Ha det finemang!   


 

Av Pisan - 6 september 2014 12:46

 


Ja, då vart det lördag. Har precis fått i mig frukosten. Var vaken mitt i natten, dottern kom hem från tjejmiddagen hon var på ute i norra skärgården, tog ett tag att somna om efter det så då var jag bra seg när ungarna gick upp vid 11-tiden. De har åkt in till stan. Först fick jag inte följa med och sen fick jag följa med men då hade jag inte gått upp än och då hade de fått vänta jättelänge på mig så det blev inget av det. Fast jag hade behövt komma ut lite, har gått här hemma hela veckan och är egentligen i stort behov av att göra nåt helt annat. Men nu blev det inte så...


Igår när jag var på vc för min B12-injektion fick jag veta att jag måste byta doktor! Ve och fasa! JAG VILL INTE!!!! Min doktor är BÄST! Man kan inte göra så mot mig!   Min doktor skall nämligen sluta helt med att ta emot patienter, hon skall bara vara verksamhetschef fr o m nu, hon hinner inget annat tydligen. Kan jag i o f s förstå, jag har ju själv jobbat på vårdcentral och vet att verksamhetscheferna har fruktansvärt mycket administrativt arbete och har svårt att hinna med att ta emot patienter.

Så jag har fått en manlig doktor tilldelat mig, skall träffa honom i början av november. Ser inte fram emot det. Har haft min doktor hela tiden jag varit sjuk, sen jag blev sjuk hösten 2000, det här är en stor grej för mig. Hur skall jag orka dra hela historien för den här nya läkaren. Jag hoppas verkligen att han läser på ordentligt innan jag kommer. Kanske t o m skall ta och skicka honom ett meddelande om det, "Det är allt bäst för dig att du tar och läser på ordentligt innan vi ses. Jag har enormt stora krav på dig..." Hi hi!   


Idag blir det till att pendla mellan att sitta på balkongen och att pärla, skall dra ner hela köket med pärlgrejer nu tänkte jag, är pärlsugen. Önskar att jag hade lite mer beställningar, de är ovanliga numera. Tycker ju det är så kul att pärla men jag kan ju inte pärla hur mycket som helst åt mig själv...   


Ha nu en finfin lördag!   


 





Av Pisan - 4 september 2014 10:39

 


Hallå där! Jösses vad dålig jag blivit på att blogga. Är lika dålig på att läsa och kommentera andras bloggar... 

Sitter här och gäspar, har min temugg bredvid mig. Idag vaknade jag tidigt, redan innan 10. Det är ovanligt numera, har blivit en nattuggla och sover fram till 12 på dagarna. Kan bara inte somna på kvällen, det är liksom ingen idé att lägga sig i vanlig tid, jag somnar inte, ligger bara där i sängen och blir mer och mer irriterad för att jag inte kan somna. Och så somnar jag om direkt på morgonkvisten när jag väckt lillungen och hon kommit upp. Men nu kanske det finns hopp ändå, jag menar; jag vaknade ju tidigt idag, kanske kan jag somna lite tidigare ikväll då.


Här har inte hänt nåt speciellt sen jag skrev sist. Hade en mysig helg med älsklingen förra helgen, vi gjorde inget speciellt.  Har inte gjort nåt speciellt på dagarna i veckan heller, är rätt seg numera, trött och trött och trött....Igår satt jag på balkongen i solen och det var gott! Men sen på em efter middagen så vart jag sådär jättetrött igen.


Nu tycker jag att det känns som höst mer och mer. Man ser att träden börjar skifta färg, om än inte så starkt men det finns där. Och på kvällarna går det inte att ha öppet balkongdörren i vardagsrummet längre, det blir för kallt när man sitter där i soffan och kollar tv. Och så blir det mörkt rätt tidigt också. Men det är bara mysigt för då tänder jag en hel massa ljus   


 


Fin bild va? Snodde den på nätet   Jag tänder egentligen mest lyktor med värmeljus och så har jag några Iittala glasljusstakar också. Men sådana som är på bilden är hemskt fina, skulle gärna vilja ha några såna  


Kanske borde jag fundera på att fixa frukost nu. Är egentligen inte så hungrig än, vill gärna vara uppe ett tag innan jag äter, kan inte äta direkt när jag kommer upp. Men sån har jag inte alltid varit. Förr när jag jobbade, innan jag fick barn, så kunde jag äta direkt på morgon kl 5 eller 6, helt sjukt nu när jag tänker på det...  Vilken skillnad det är på det liv jag lever nu och det jag levde när jag var arbetsför, som natt och dag! 


Idag skiner solen från blå himmel också, så det blir nog en stund ute på balkongen idag med, skall bara se till att vakna ordentligt först och få i mig lite frukost. 


Hoppas du får en finfin torsdag!   


 


2 timmar senare: Det sa bara pang! Värken slog till som en käftsmäll. Och yrseln med. Mina ben värker nåt fruktansvärt. Och så fryser jag. Blir till att gå och lägga sig igen, är bara uppe och käkar lite nu. Det blev ingen frukost efter att jag skrivit färdigt inlägget. JÄVLA FIBRO!!! I HATE YOU!!  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards